Vergelijk aanbiedingen

Wast kost je huis verkopen?

Wast kost je huis verkopen?

Wat kost het om je huis te verkopen?

Je huis verkopen doe je natuurlijk niet elke week, en dus is het niet zo gek dat je je afvraagt welke kosten daar eigenlijk bij komen kijken. De grootste kostenpost die je hebt (of beter gezegd: had) was doorgaans de makelaarscourtage. Deze bedraagt zo’n 1.5 tot 2% van de verkoopprijs van je woning, wat dus betekent dat je al snel een factuur van enkele duizenden euro’s tegemoet kunt zien.

De internetmakelaar (hallo!) wint echter steeds meer terrein en inmiddels wordt ruim 10% van de woningen verkocht met behulp van een internetmakelaar. Het grote verschil met jouw makelaar op de hoek? Wij werken voor een vaste, lagere prijs, in ons geval €995,-. Omdat je bij ons bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen begeleidt, besparen wij veel (reis)tijd en dat bespaart jou dus weer veel geld. Ideaal toch?

Kosten woning verkopen

De kosten om je huis te verkopen kun je op die manier dus flink drukken (zie kostenbespaarder onderaan dit artikel). En vergis je niet: voor die €995,- presenteren wij je woning net zo goed op internet als iedere andere makelaar. Dat is immers waar we goed in zijn. Bij de prijs zit bijvoorbeeld inbegrepen dat wij een fotograaf langs laten komen die gespecialiseerd is in woningfotografie. Mensen zijn, mede dankzij de opkomst van social media, erg gericht op foto’s en daarom zorgen wij er dus voor dat deze tiptop voor elkaar zijn.

Ook word je woning digitaal ingemeten om zo de juiste oppervlaktes en inhoud te achterhalen. Deze worden vervolgens vastgelegd in een officieel meetrapport dat voldoet aan de laatste NEN-normen. Zo voorkom je dat je naderhand nog met de nieuwe bewoners in conclaaf komt over de juistheid van de genoemde aantallen vierkante meters oppervlakte. Iets waar je zelf snel de mist mee ingaat.

Ten derde zorgen wij er uiteraard ook voor dat er een waterdicht koopcontract wordt opgesteld dat voldoet aan alle eisen van de NVM. Wij hebben een eigen juridische afdeling die inmiddels duizenden koopaktes heeft opgesteld, dus over de correctheid daarvan hoef je je in elk geval geen zorgen te maken.

woning verkopen kosten

Ik ben verkocht!

Heb je besloten dat je je woning wilt gaan verkopen, of overweeg je dat in elk geval en wil je graag eens weten wat de mogelijkheden zijn om dat met ons te doen? Top! Dan komen we graag met je in contact 🙂 Laat je gegevens even achter op onze contactpagina of stuur gerust een appje naar 06 12 56 78 67. Tot snel!

Geschatte woningwaarde

Geschatte woningwaarde:

€ 350000

Kosten traditionele makelaar: 5950

Vaste prijs Koningmakelaar.nl: € 995

Jij bespaart:

€ 4995

Gerelateerde berichten

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt merkt weinig van de corona-crisis De huizenmarkt werkt nog maar weinig van de...

Lees verder
door Tijmen

Huizenprijzen in Drenthe

De huizenprijzen in Drenthe: hoe staat het ermee? De huizenprijzen in Drenthe zijn de afgelopen...

Lees verder
door Tijmen

Hoe begeleid je een bezichtiging?

Een bezichtiging begeleiden doe je zo! Een bezichtiging begeleiden is in principe niet zo...

Lees verder
door Tijmen