Vergelijk aanbiedingen

Waardedalingsregeling Groningen

Waardedalingsregeling Groningen

Waardedalingsregeling in Groningen: 120.000 komen in aanmerking

120.000 Groningers komen in aanmerking voor de waardedalingsregeling, die is ingesteld voor de verminderde waardeontwikkeling van hun woning. Dit blijkt uit de rekenmethode die het IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) onlangs heeft vastgesteld. Omdat de aantallen zo groot zijn, zal het IMG deze echter stapsgewijs invoeren vanaf 1 september, waarbij huiseigenaren in Loppersum en Appingedam als eerste aan de beurt zijn. Dit omdat zij ook de meeste gemelde schades hebben. Het is de bedoeling dat andere gemeenten dan binnen twee maanden volgen.

Waardedalingsregeling per postcodegebied bepaald

De waardedaling wordt vastgesteld per postcodegebied, waarbij de percentages uiteen kunnen lopen van 2.7% in bijvoorbeeld Oldambt tot liefst 18.4% in Loppersum. Dit percentage beschrijft dan het verschil in de huidige waarde van de woning en de waarde die de woning eigenlijk had kunnen hebben. Want hoewel ook de woningen in Groningen iets in waarde zijn gestegen, is dit veel minder dan huizen op vergelijkbare plekken in het land i.v.m. de bekende bevingen.

Huis verkocht voor de waardedalingsregeling?

Het is uiteraard mogelijk dat je je woning al verkocht had voor deze kogel door de kerk was. Maar wees niet getreurd: ook dan heb je recht op compensatie. Aan de hand van de verkoopprijs en het verkoopmoment wordt dan namelijk alsnog berekend welk bedrag je bent misgelopen. Dit is, volgens het IMG, tot op de dag nauwkeurig te berekenen.

Huis verkopen in aardbevingsgebied

Woon jij in het getroffen gebied en overweeg je om je woning te verkopen? Dan helpen wij jou daar graag bij. Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend gesprek of kijk hier hoe verkopen met Koning Makelaar in zijn werk gaat!

Gerelateerde berichten

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt merkt weinig van de corona-crisis De huizenmarkt werkt nog maar weinig van de...

Lees verder
door Tijmen

Huizenprijzen in Drenthe

De huizenprijzen in Drenthe: hoe staat het ermee? De huizenprijzen in Drenthe zijn de afgelopen...

Lees verder
door Tijmen

Hoe begeleid je een bezichtiging?

Een bezichtiging begeleiden doe je zo! Een bezichtiging begeleiden is in principe niet zo...

Lees verder
door Tijmen