Vergelijk aanbiedingen

Online makelaar: samen je huis verkopen

Online makelaar: samen je huis verkopen

De online makelaar

Een online makelaar, zoals Koning Makelaar, wordt steeds populairder bij mensen die hun woning willen verkopen. Het verschil met traditionele makelaars is dat een online makelaar vaak veel goedkoper is, soms wel duizenden euro’s. Dit komt voornamelijk omdat jij een deel van de werkzaamheden zelf voor rekening neemt, zoals de bezichtigingen en de online presentatie op Funda.

Feitelijk komt het erop neer dat jij het leuke deel van het makelaarsvak mag doen ( de kijkers begeleiden en de presentatie van je woning), terwijl wij het specifiekere en zakelijkere deel v/d verkoop regelen (de plaatsing op Funda, het opstellen van de koopakte, de onderhandelingen etc.).  Je kunt hier ook even kijken om te zien wat je precies zelf moet doen, en wat wij voor je regelen.

Koning Makelaar houdt van Koninklijke kwaliteit en werkt daarom uitsluitend met NVM-geregistreerde makelaars samen. Zo weet je zeker dat degene die de waarde van jouw woning bepaalt, kennis van zaken heeft.

Werken met een online makelaar = zelf je huis verkopen. Kan ik dat?

Ja, dat kun je. Hoe gaat makelaars hun best ook doen, er is uiteindelijk niemand die meer weet over de buurt, de scholen in de omgeving, de woning en de locatie dan jij. Jij hebt er immers al die jaren gewoond. Ook het begeleiden van een bezichtiging is geen kunst aan: je krijgt mensen over de vloer, dus behandel ze vooral als mensen.

Voor de online presentatie van je woning zul je je creatieve inborst wel aan moeten spreken, bijvoorbeeld voor het fotograferen van de woning en het schrijven van de verkooptekst. Is dat iets wat je niet ligt? Geen probleem, als online makelaar werken samen met externe fotografen en tekstschrijvers, die dit ook voor je kunnen regelen.

Koefnoen maakte een hilarische sketch over ‘De Makelaar’

Kan ik mijn huis niet net zo goed via Facebook verkopen?

Een vraag die we vaker horen, en waarop we oprecht kunnen zeggen: beter niet. Dat heeft met een aantal dingen te maken. Ten eerste is de kans aanwezig dat je te weinig geld vraagt voor je woning. Een NVM-makelaar (waarmee wij uitsluitend werken) is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en de verkoopprijzen in jouw omgeving, waardoor wij dus precies weten wat de juiste vraagprijs moet zijn. Juist als online makelaar zijn wij bovendien goed op de hoogte van lokale én landelijke ontwikkelingen, dus met ons zit je daarom altijd goed.

online makelaar koning makelaar

Daarnaast zijn wij door de wol geverfde onderhandelaars. We zitten immers al veertig jaar in het vak en hebben inmiddels duizenden woningen verkocht. Onderhandelen is net als elk ander vak een ervaringsvak en dat zit dus bij ons wel snor.

Ten derde: Funda. De woningsite van de NVM bereikt maandelijks miljoenen mensen. En nee, die hebben niet allemaal interesse in jouw kasteel, maar de kans dat tussen de bezoekers op Funda een potentiële koper zit die jouw Facebook-bericht niet heeft bereikt, is uiteraard wel levensgroot. Hoe meer potentiële kopers, hoe beter je onderhandelingspositie.

online makelaardij koning makelaar

Als laatste: het koopcontract. Omdat wij een NVM-kantoor zijn, zijn onze koopcontracten juridisch goed dichtgetimmerd, want goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Zo weet je in elk geval zeker dat je nadien geen problemen krijgt.

Deze en nog vele kleine andere factoren, maken een verkoop via Facebook niet de beste keuze. Wil je optimaal geld voor je woning, dan ben je toch echt het beste af bij een online makelaar Koning Makelaar. Want die €995,- verdienen we dubbel en dwars voor je terug.

Waarom we goedkoper zijn dan jouw lokale makelaar

Dat heeft alles te maken met onze werkwijze. Zoals gezegd ben je wanneer je met ons gaat samenwerken, zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de bezichtigingen, de fotografie en het schrijven van de verkooptekst. Dit zijn erg arbeidsintensieve of kostbare zaken. Jouw lokale makelaar zal zelf bij alle bezichtigingen aanwezig zijn, wat betekent dat hij dus veel meer uren kwijt is. Daarom zullen de kosten bij hem veel hoger liggen. Het voordeel van onze werkwijze: jij hoeft alleen het leuke deel van ons vak te doen! En daarmee bespaar je dan ook eens al gauw duizenden euro’s.

Koning Makelaar, jóuw online makelaar

Benieuwd wie er achter Koning Makelaar zitten? Dan kun je hier kennis maken met ons team. Koning Makelaar bestaat heeft een jonge en hongerige hofhuishouding met veel creatief bloed. Alle makelaars waar wij mee samenwerken zijn NVM-vazallen. Kwaliteit is bij ons dus gegarandeerd. Maar boven al, en dat is echt uniek in makelaarsland, is het ook nog gewoon leuk om met ons te werken. Ben je dus benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op of maak gebruik van onze lekker informele app-service via 06 12 56 78 67. Heb je nog een aantal vragen voordat je om bent? Bekijk dan onze pagina met veel gestelde vragen eens!

Al veertig jaar ervaring

Veertig jaar ervaring hebben als online makelaarskantoor is natuurlijk knap, gezien het feit dat het internet veertig jaar geleden nog niet bestond. Koning Makelaar is dan ook geboren uit de spruit van Venhorst Makelaardij, het grootste makelaarskantoor van Noord-Nederland en in 2016 tevens verkozen tot Beste Makelaar. Venhorst Makelaardij is opgericht in 1979 en die ervaring hebben we meegenomen naar ons online concept.

Koning Makelaar kent dus het klappen van de zweep en werkt bovendien alleen samen met NVM-erkende makelaars in het land. Daardoor kunnen wij de Koninklijke kwaliteit garanderen en jouw woning op de beste én prettigste manier verkopen. Niet voor niks scoren wij op klantvriendelijkheid een 9.1.

Gerelateerde berichten

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt merkt weinig van de corona-crisis De huizenmarkt werkt nog maar weinig van de...

Lees verder
door Tijmen

Huizenprijzen in Drenthe

De huizenprijzen in Drenthe: hoe staat het ermee? De huizenprijzen in Drenthe zijn de afgelopen...

Lees verder
door Tijmen

Hoe begeleid je een bezichtiging?

Een bezichtiging begeleiden doe je zo! Een bezichtiging begeleiden is in principe niet zo...

Lees verder
door Tijmen