Vergelijk aanbiedingen

Makelaarscourtage

Makelaarscourtage

Makelaarscourtage: wat is het?

De makelaarscourtage is een belangrijk getal wanneer je je woning gaat verkopen. Het is namelijk het percentage van de verkoopprijs dat jij moet betalen aan een makelaar voor zijn werkzaamheden. In Nederland ligt dat bedrag vaak ergens tussen de 1.25 en 2%. Verkoop jij dus een woning van €200.000,-, ben je voor een makelaar al snel €2500,- tot €4000,- kwijt. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook alternatieven.

Internetmakelaars: goed en goedkoop

Sinds de opkomst van het internet hebben de traditionele makelaars er een geduchte concurrent bijgekregen: de online makelaar (hallo!). Het verschil tussen ons en de traditionele makelaar op de hoek zit hem in de verdeling van de werkzaamheden: een lokale makelaar neemt jou alles uit handen, wij vragen je om bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te begeleiden. Omdat bezichtigingen veel tijd en dus geld kosten, is een lokale makelaar daarom een veelvoud duurder dan wij. Wij vragen voor onze diensten een vast, laag bedrag van €995,-, waardoor je dus al snel een paar duizend euro bespaart.

Geschatte woningwaarde

Geschatte woningwaarde:

€ 350000

Kosten traditionele makelaar: 5950

Vaste prijs Koningmakelaar.nl: € 995

Jij bespaart:

€ 4995

makelaarscourtage vs vaste prijs

‘De makelaarscourtage is veel hoger dan wat we jullie moeten betalen, leveren jullie dan ook half werk?’ Allesbehalve uiteraard 🙂 Wij laten elke woning namelijk fotograferen door een professionele fotograaf en inmeten door een gediplomeerde inmeter, zodat we perfecte foto’s hebben en kloppende plattegronden met de juiste afmetingen. Daarnaast ontvang je nog een meetrapport volgens de laatste NEN-richtlijnen. Dat klinkt erg officieel, maar dat komt omdat het dat ook is 🙂 Wij hebben daarnaast een eigen juridische afdeling die zorgt voor een waterdicht koopcontract wanneer je woning is verkocht. Kijk voor een volledig overzicht van wat wij voor je doen en wat je zult moet doen vooral ook even hier.

Overtuigd van onze werkwijze en ben je best bereid zelf een paar dingen te doen om zo een paar duizend euro te besparen? Dat dachten we al wel 🙂 Laat dan vooral hieronder je gegevens even achter of neem zelf contact op met ons kantoor!

Jouw gegevens

Gerelateerde berichten

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt merkt weinig van de corona-crisis De huizenmarkt werkt nog maar weinig van de...

Lees verder
door Tijmen

Huizenprijzen in Drenthe

De huizenprijzen in Drenthe: hoe staat het ermee? De huizenprijzen in Drenthe zijn de afgelopen...

Lees verder
door Tijmen

Hoe begeleid je een bezichtiging?

Een bezichtiging begeleiden doe je zo! Een bezichtiging begeleiden is in principe niet zo...

Lees verder
door Tijmen