Vergelijk aanbiedingen

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt merkt weinig van de corona-crisis

De huizenmarkt werkt nog maar weinig van de corona-crisis in Nederland tot op heden. In het tweede kwartaal van dit jaar werden namelijk meer woningen dan ooit verkocht boven de vraagprijs: 52% om precies te zijn. Dit maakte de NVM vandaag bekend. Ook de gemiddelde prijs van een verkochte woning steeg; deze lag liefst 8.8% hoger dan een jaar geleden.

Corona en de woningmarkt

Zo lijkt de corona-crisis vooralsnog dus weinig vat te krijgen op de huizenmarkt. Of dit ook voor de lange termijn geldt, is echter moeilijk te voorspellen. Bij grote financiële gevolgen of een grote stijging v/d werkloosheid zal ongetwijfeld ook de huizenmarkt een tik krijgen, maar voorlopig blijft de vraag het aanbod ruim overstijgen. En de verwachting is dat deze krapte voorlopig juist blijft stijgen, omdat er nog altijd woningnood is in Nederland.

Moet ik nog wel gaan verkopen in corona-tijd?

Een terechte en logische vraag, die wij momenteel veel gesteld krijgen. Toch blijkt er voorlopig geen reden te zijn om dit niet te doen. Zo lang de vraag het aanbod blijft overtreffen en de hypotheekrente laag blijft, zullen er genoeg potentiële kopers te vinden zijn voor jouw woning. Heb je kortom een nieuwe woning op het oog, laat je dan vooral niet tegenhouden. De vooruitzichten zijn voorlopig nog bovengemiddeld goed.

Uiteraard helpen wij jou graag bij de verkoop van jouw woning. Koning Makelaar is een internetmakelaar waarbij je je huis voor een vast, laag bedrag van €995,- kunt verkopen. En vergis je niet: voor die prijs plaatsen wij je woning op de best mogelijke manier op Funda. Het enige verschil is dat je bij ons zelf je bezichtigingen moet begeleiden, waarmee je zodoende al snel een paar duizend euro bespaart. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

 

Jouw gegevens

Gerelateerde berichten

Huizenprijzen in Drenthe

De huizenprijzen in Drenthe: hoe staat het ermee? De huizenprijzen in Drenthe zijn de afgelopen...

Lees verder
door Tijmen

Hoe begeleid je een bezichtiging?

Een bezichtiging begeleiden doe je zo! Een bezichtiging begeleiden is in principe niet zo...

Lees verder
door Tijmen

Wast kost je huis verkopen?

Wat kost het om je huis te verkopen? Je huis verkopen doe je natuurlijk niet elke week, en dus is...

Lees verder
door Tijmen