Vergelijk aanbiedingen

Hoezee! Ik heb mijn huis verkocht.

Hoezee! Ik heb mijn huis verkocht.

Je hebt je paleis verkocht en overeenstemming bereikt over de prijs met de kopers. Dat is uiteraard goed nieuws, maar wat nu?
Wat moet jij nu doen en wat gaan wij nu voor jou doen? Hier even een overzicht:

Gegevens aanleveren

De kopers moeten net als jij hun gegevens aanleveren voor het opstellen van de koopakte. Dit gaat allemaal via een digitaal dossier, waarmee ze dit eenvoudig kunnen invullen en bijv. ook een kopie van hun identiteitsbewijs kunnen uploaden.  Zonder deze kopie kunnen wij geen overeenkomst opstellen, dus het is belangrijk dat dit z.s.m. gebeurt.

De koopakte

Als wij alle benodigde gegevens hebben ontvangen, gaat onze Grande Dame van de juridische sectie bezig met het opstellen van de concept-koopakte. Hierin worden jullie gegevens verwerkt en de eventuele voorwaarden van de koopovereenkomst. Denk aan de overeengekomen prijs, de datum waarop de ander de woning definitief op naam krijgt, maar ook de afgesproken voorbehouden, bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering (wil de bank de kopers het geld wel lenen?) of het voorbehoud van verkoop van eigen woning (‘pas als wij verkopen, kopen we’). Als onze Grande Dame het concept klaar heeft, wordt de koopovereenkomst ter controle direct naar zowel verkopers als kopers gestuurd.

Aan jullie de schone taak om binnen twee werkdagen akkoord te geven of eventuele wijzigingen/opmerkingen door te geven aan ons. Dit wordt vervolgens verwerkt, waarna de definitieve overeenkomst wordt opgesteld en verstuurd naar beide partijen.

Tekenen

Het is vervolgens aan de verkopers om een afspraak te maken voor het tekenen van deze koopakte samen met de kopers. Koning Makelaar is daar niet bij aanwezig, maar we zijn uiteraard altijd bereikbaar voor eventuele vragen. Het tekenen van de koopakte kan ook digitaal gebeuren, wat voor alle partijen het handigste is. Dit is echter wel afhankelijk van of de bank en de notaris v/d koper dit ook accepteren als wettige koopakte (gelukkig steeds vaker wel).

Getekende koopakte

Als de koopakte eenmaal ondertekend is, gaat er een wettelijke bedenktijd lopen die drie werkdagen duurt en waarbinnen de kopers zonder opgaaf van reden nog onder de koop van de woning uitkunnen. Als deze bedenktijd voorbij is, is je paleis officieel (onder voorbehoud) verkocht. Wij controleren de koopakte nog even op volledigheid en versturen deze dan naar alle partijen en de notaris.

Laatste inspectie en transport

De notaris (die door de kopers gekozen wordt) gaat vervolgens alles afhandelen. Zij zullen een akte van levering gaan opstellen en de dag van de overdracht (waarop je dus de sleutels overdraagt) gaan voorbereiden. Het is aan de verkopers en de kopers om onderling nog een laatste inspectie bij de woning in te plannen voor deze overdracht, zodat de koper kan controleren of alles nog in dezelfde staat verkeert als afgesproken, alles nog naar behoren werkt en om de meterstanden op te nemen. Aansluitend kun je dan naar de notaris om de laatste paperassen te ondertekenen en klaar is Koning! De verkoper is zijn huis nu echt kwijt en de koper heeft zijn nieuwe kasteel nu officieel in eigendom.

Gerelateerde berichten

Huizenmarkt en Corona

Huizenmarkt merkt weinig van de corona-crisis De huizenmarkt werkt nog maar weinig van de...

Lees verder
door Tijmen

Huizenprijzen in Drenthe

De huizenprijzen in Drenthe: hoe staat het ermee? De huizenprijzen in Drenthe zijn de afgelopen...

Lees verder
door Tijmen

Hoe begeleid je een bezichtiging?

Een bezichtiging begeleiden doe je zo! Een bezichtiging begeleiden is in principe niet zo...

Lees verder
door Tijmen

Word lid van de discussie