Vergelijk aanbiedingen

meest gestelde vragen

Omdat jij als verkoper een deel van de werkzaamheden zelf doet, zoals het begeleiden van de bezichtigingen en het maken van de verkooptekst. Hierdoor wordt de Koninklijke Schatkist minder belast en hoeven jullie dus ook minder te betalen.

Jij plant de bezichtigingen in met geïnteresseerden en doet zelf de rondleiding. Ook schrijf je zelf de aanbiedingstekst voor jouw woning. Wil je liever dat een professional dat doet? Dat is uiteraard ook mogelijk. Laat dat dan even weten als je contact met ons opneemt.

Ondanks dat wij een stuk goedkoper zijn dan de ‘ouderwetse’ makelaar, is €995,- nog altijd een boel geld. Dus mag je ook gerust wat van ons verwachten. Voor dat bedrag doen wij het volgende:

Waarde bepalen
Wij zijn als kantoor aangesloten bij de NVM en dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de markt. Op basis van deze gegevens en de huidige staat van je woning kunnen wij daarom een goede inschatting maken van de waarde van jouw woning én met welke vraagprijs we je woning op Funda aan zouden moeten melden. Let wel: de uiteindelijke vraagprijs van de woning wordt uiteraard altijd in overleg met jou bepaald en jij hebt daarin het laatste woord.

Onderhandelingen
Met ruim veertig jaar onderhandelingservaring weten we bij Koning Makelaar altijd het onderste uit de karaf te halen. Wij onderhandelen met de bieder en zullen het uitgebrachte voorstel altijd met jou bespreken om vervolgens samen tot een strategie te komen voor de onderhandelingen.

Opstellen koopakte
Wij stellen de koopakte op, welke door alle partijen dan online getekend kan worden. Wij zorgen vervolgens dat de getekende versie bij de notaris terecht komt.

Jouw woning online
Wij zorgen ervoor dat jouw woning op de best mogelijke manier gepresenteerd wordt op Funda. Daarom laten wij alle woningen professioneel fotograferen en inmeten (voor de plattegronden) en leveren we deze aan met een officieel meetrapport.

Ook zorgen wij ervoor dat je woning op onze social media verschijnt. Adverteren op Social Media is uiteraard ook mogelijk, vraag daarvoor naar de mogelijkheden.

Promotiemateriaal
Je krijgt als wij jouw woning in de verkoop nemen uiteraard een ‘te koop’-bord om aan je gevel te hangen en twee ‘te koop’-posters. Deze hebben een origineel design, zodat ze extra opvallen.

Hier moeten we even eerlijk zijn: waarschijnlijk niet. Woningfotografie is een vak apart en hetzelfde geldt voor de apparatuur die ervoor gebruikt wordt. Dus als je niet met enige regelmaat woningen fotografeert en geen beschikking hebt over een groothoeklens of gevorderde kennis over photoshop, kun je het beter uitbesteden. Wij werken samen met professionele fotografen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je woning op de best mogelijke wijze wordt gepresenteerd.

Als makelaarskantoor hebben wij inzicht in alle transacties en ontwikkelingen op de woningmarkt. Daarom kunnen we dus snel een goede schatting geven van de mogelijke opbrengst van de verkoop van jouw woning. Wil je een globaal idee hebben van de waarde van jouw woning? Vul dan rechtsonderaan eens je adres in en je hebt binnen twee minuten een goede schatting van de waarde. Wil je gaan verkopen en wil je daarom de waarde weten? Neem dan even contact op met ons kantoor en we gaan voor jou op onderzoek uit!

Nee hoor, doe dan gewoon even een online waardecheck. Als makelaarskantoor hebben wij alle statistieken van verkochte woningen in jouw omgeving en kunnen wij redelijk accuraat de waarde van je woning online inschatten. Als je toch besluit over te gaan tot verkoop gaan wij een uitgebreide berekening en vergelijking maken, om zo tot een reëele waarde van je huis te komen en de verkoopstrategie (inclusief de vraagprijs) met je te bespreken. Ook dan geldt: kosten worden pas gemaakt als de woning is verkocht!

Pas op het moment dat onze fotograaf bij jou langs is geweest. Tot die tijd kun je kostenloos je opdracht intrekken. Maar vanaf dat moment gaan wij ook grote kosten maken en deze zullen wij dus ook doorberekenen als je daarna nog besluit van verkoop af te zien. Je krijgt dan een factuur van €250,-. Zorg er dus wel voor dat je 100% achter je keuze staat!

Geen probleem. De kosten van de verkoop worden verrekend bij de notaris tijdens de eigendomsoverdracht. Je hoeft daar dus niet apart een spaarpotje voor te spekken.

Yup! Geen slimme trucjes of stiekem extra facturen: van Koning Makelaar krijg je een koninklijke behandeling en dus ook 100% openheid van zaken. Onze Opdracht Tot Dienstverlening is kraakhelder en slechts 1 a4-tje groot. Een duidelijke prijs voor duidelijk afgekaderde werkzaamheden.

Nee. Een mondelinge verkoop is in Nederland niet bindend. Pas als het koopcontract getekend is en de officiële drie werkdagen bedenktijd die iedereen van de wet krijgt ná het tekenen van het koopcontract erop zit, dan is een verkoop bindend en kan hij alleen nog maar ontbonden worden op de in het koopcontract besproken manieren (bijv. als de koper geen financiering kan krijgen).

Geschatte woningwaarde

Geschatte woningwaarde:

€ 350000

Kosten traditionele makelaar: 5950

Vaste prijs Koningmakelaar.nl: € 995

Jij bespaart:

€ 4995